7 augusti 2019

Hitta resultatdata och se jämförelser

På Vården i siffror, i Öppna jämförelser och hos 1177 Vårdguiden kan du göra jämförelser och hitta resultatdata. Flera av de Nationella kvalitetsregistren har egna webbplatser där du kan hitta information.

Vården i Siffror

Vården i siffror är ett verktyg för dig som arbetar med att följa upp och analysera mått och resultat inom svensk hälso- och sjukvård. Tjänsten kan ge underlag för att skapa dialog om kvalitet och förbättringsarbete mellan, och inom olika nivåer hos huvudmän och vårdgivare.

Vården i siffror

Öppna jämförelser: hälso- och sjukvård

Rapporten speglar den aktuella utvecklingen i hälso- och sjukvården, med stöd av senast tillgängliga data och handlar inte enbart om medicinska resultat, utan även tillgänglighet, kostnader, patienternas erfarenheter och befolkningens syn på sjukvården.

Öppna Jämförelserlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvalitetsregistrens webbplatser

Under "Hitta register" finns en kort beskrivning av varje register. Där finns också länkar till kvalitetsregistrens egna webbplatser.

Hitta register

1177 Vårdguiden

På 1177 Vårdguiden kan du hitta vård och jämföra vårdcentraler. Där finns även resultatdata från kvalitetsregister, men i begränsad omfattning.

Hitta och jämför vård på 1177 Vårdguiden

Att använda Nationella Kvalitetsregister

Kort animerad film om hur du kan använda data från Nationella Kvalitetsregister för forskning, utvärdering och utveckling.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!